foto met basisschoolkinderen

 

Joomla_aanmeldknop.png - 7,12 kB

Klik op de aanmeldknop of op deze link Startpagina - Aanmeldingsportaal (aanmelden.vlaanderen)  . 

Je zoekt een school voor je kind in Aalst. In Aalst zijn er twee soorten scholen : scholen die alle kinderen kunnen inschrijven en scholen die niet alle kinderen kunnen inschrijven.

De scholen die alle kinderen kunnen inschrijven noemen we niet-aanmeldende scholen en de scholen die niet alle kinderen kunnen inschrijven noemen we aanmeldende scholen.

NIET-AANMELDENDE SCHOLEN 

Vanaf dinsdag 28 februari 2023 kun je jouw kind inschrijven in één van de niet-aanmeldende scholen. De lijst van de niet-aanmeldende scholen vind je hier. Dit betekent dat de niet-aanmeldende scholen fysiek inschrijven. Je gaat langs op één van deze scholen tijdens de schooluren om jouw kind in te schrijven. De school zal jouw kind meteen inschrijven. De school heeft voor alle kinderen een plaats. De school mag geen enkel kind weigeren. 

AANMELDENDE SCHOLEN 

Deze scholen bepalen vooraf capaciteit. Dat is het aantal kinderen dat zij maximaal in een klas kunnen en/of willen plaatsen. Deze scholen organiseren hun inschrijvingen via een digitaal aanmeldsysteem. Voor deze scholen meld je eerst je kind aan via deze website tussen dinsdag 28 februari 2023 om 10 uur en dinsdag 21 maart 2023 om 16 uur. Daarna schrijf je jouw kind in in één van deze scholen wanneer jouw kind een plaats heeft op één van deze scholen. De lijst van de aanmeldende scholen vind je hier. Wanneer de aanmeldingsperiode start, komt hier de aanmeldlink. 

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN

EERST AANMELDEN, DAN INSCHRIJVEN